Var fasen tog yttrandefriheten vägen?



yttrandefrihet -
 varje svensk medborgares lagstadgade rätt att i bl.a. ljudradio, television och vissa liknande överföringar samt filmer, videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar offentligen uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst. Yttrandefriheten har till ändamål att säkra ett fritt meningsutbyte, en fri och allsidig upplysning och ett fritt konstnärligt skapande; regleras i yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).

Sökresultat av "yttrandefrihet" på National Encyklopodin



Att man ska kunna säga vad man tycker och tänker är en rätt vi har. En rätt vettig rättighet om ni frågar mig (delia). Det finns en gräns dock. Personliga påhopp som leder till kränkning och trakasserier. Har man inte gått överstyr när man smutskastar en oskyldig person och dess familj nar man bara har uttryckt sina åsikter? Var fasen finns respekten? Man behöver väl inte acceptera folks åsikter, men däremot bör man respektera varandra. Oavsett religion, hudfärg, osv.

Har man inte gått överstyr när en person når sin punkt där man inte orkar mer efter att blivit trakasserad och kränkt? Eller när familjen blir inblandad? Att man känner att man inte kan blogga längre för alla hatare har inget bättre för sig än att trycka ner någon annan för han/hon själv mår piss? Ugh det gör mig förbannad! Och att man kommenterar anonymt på någons blogg, säger bara att man är feg och inte vågar stå på sig själv. Och om man nu spenderar en massa tid på att läsa någons blogg som man ändå hatar, för att sedan skriva hatmail och kommentarer, så säger jag detta: skaffa ett liv! ni kommer drunkna i ert självupptagna och avundsjuka ego!

Man tar en fight för sina kompisar, eller hur? Jag tycker det är jättesynd att det ska behöva gå så långt att jag just upptäckt att en god vän inte tänker blogga mer på grund av haters. Visst det är bara en blogg, men det är en principsak! Jag beundrar henne för hennes styrka och att hon verkligen är rak på sak, har hon alltid varit, men även de starkaste har en boiling point. Det kommer till en viss punkt där man måste sätte ner foten och inte acceptera folks beteende. Att man ens har mage till att skriva nåt sånt till en annan person? Jag menar jag tycker vissa är helt ute och cyklar när de berättar sina åsikter men det finns inget rätt och fel med att ha åsikter. Och även om jag absolut inte håller med för fem öre, så får jag bita ihop och respektera deras åsikter. Det jag inte förstår är som sagt hur man har mage att kränka och trakassera någon? Inte bara strider man mot oskrivna moraliska regler, utan också mot svensk lag!

Jag är så chockad så jag vet inte mer vad jag ska säga.. Jag tycker synd om dem haters för att de inte vet bättre. Enbart därför. Sorgligt.




Bäst just nu




What a turn on!

Är jag (delia) ensam om att tycka det är sexigt med en kille som sjunger som en gud? Eller kan spela gitarr! I dont think so..

Peace.


Hiss eller Diss?


Good ole times

Hittade en massa gamla bilder på oss som vi kan bjuda på..






















Johanna...

Vid det här laget har du redan varit i Newark i några timmar. Vet precis hur du känner eftersom vi båda har varit i USA ett år och faktiskt landa på samma flygplats som du. Synen av Manhattan fick en för stunden att glömma allt man lämnat hemma. Vi vet att du kommer klara av ditt år i USA med en klackspark för du har den rätta attityden, all power to you! Nu får du upptäcka allt själv efter att ha hört våra historier om amerikanarna! Och kom ihåg att ta för dig för tiden kommer gå så oehört snabbt! Vi har nåt att se fram emot när du kommer hem, HULTSFRED '10 !

Halledar vilka gamla bilder!




We're hooked!

Alltså vi har börjat titta på the City, eller rättare sagt vi har sett klart hela säsongen på MTV. Vi har frågat varandra vad som gör att vi fastnat för seriern. Vad är poängen med den? Detsamma gäller för övriga serier som Gossip Girl och One tree hill till exempel. Är det all drama? One thing's for sure, drama är enbart underhållande på tv och definitivt inte i verkligheten! Det är det värsta som finns och oftast är tjejer mästare på att förstora grejor. Vill inte fra alla över samma kam, men som sagt, tjejer har en tendens att konkurrera med varandra och skapa dramatik..


Bakom bom och galler!

KLICKA HÄR!!! KLICKA HÄR!!!

Gymnasiet är ingen livstidsdom!

Magiskt för håret!

Elvital Anti-Breakage är helt underbart för håret. Här behövs inga dyra dessa-produkter-hittar-du-bara-hos-frisören schampo, utan här kostar det 35 kronor och går att hitta i princip överallt. Både schampot och balsamet är drygt och bra för håret. Efter att man använt balsamet, känns det mer som en inpackning för det gär håret så lent. Kan ni tänka hur bra då själva inpackningen är? Vi har provat alla tre och är supernöjda!

 

Storasyster ser dig 17/3

Dagens stora bloggar

Blondinbella
- Idag inte värt ett besök spvida du inte är intresserad av att veta om vilka möte hon varit på..

Kenzas - Stackarn är sjuk.. Hon behöver iaf tips på grejor hon kan skriva på ett arbete så kika gärna in!

Carolina Gynning - Bjuder på ganska många bilder för er som gillar visuella bloggar. Hon har tydligen medverkat i "alla olika alla lika" som ni också kan läsa mycket om.


Random bloggar

Gotte - sugen på att vinna ett halsband? kika då in på denna söta bloggen

Misslyckad - Denna tjejen skriver idag om några bra låtar, kan vara kul att checka in plus hon har en lustig dagens diss

Schtumpen - En kille man antingen gillar eller ogillar.. Nä skämt åsido, vår trogne klasskamrat skriver vettiga inlägg om samhällsproblem som rör många, framför allt skolan. Värt ett besök!

Halmstad for the weekend

Har varit mycket att göra den senaste tiden och nu är det helg igen och det bär av till Halmstad! Kommer att ha en avskeds middag till Johanna som flyttar till USA snart. Önskar dig all lycka till tjejen!! Vi kommer att övernatta hos Emmelies moster och hennes kille, två helt underbara människor! Förhoppningsvis kommer vi dansa på Moon 



Bilder från 100 dagarsfesten











en utav lärarna som var där



..och den andra


Dagens tips

Inte hittat din stora kärlek? Sluta leta, då dyker han/hon upp.



Storasyster ser dig 7/3

Stora bloggar

Bobby - eller Kändisfrisören, kanske man ska kalla honom. Han har nu vit på stor middag och visar bilder från det. Tydligen är han bra kompis med blondinbella och linda rosing. Han medverkar i Lindas version av "the bachelor" som går på Kanal 5 nu. värt ett besök? Avgör du! För övrigt om du är intresserad av en klippning i Bobbys hårstudio i Stockholm så finns all info här också.

Desirée - Hmm... Riktigt fjortis rent ut sagt. Det ända positiva är väl att hon nu visar lite olika sätt att tjäna pengar på sin blogg. Här hitar du henne.

LILY - den här tjejen verkar jordnära och svarar just nu på ett par frågor om just schampoo. värt att kika in på!


Random bloggar

Bownii - den här inspirerande tjej tipsar just nu om allt från Ben & Jerry's till läååglans. värt ett besök!

Saarad - har du också haft problemet att inte vetat vad du ska ha på dig? den här tjejen har det problemet, kanske har nåt tips? Här hittar du bloggen.

HODA - Ett trogen Roma fan, det är beundrasvärt!! Hon tipsar just nu om en bra film (har sett den själv och rekommenderar den!). Skarp tjej som inte bryr sig om vad andra tycker och kör sitt eget race, all power to her! Är också glad över att hon är en god vän till mig (Delia), en liten parantes bara! Men här hittar du bloggen!


Storasyster ser dig 6/3

josefin - skitbra blogg för er som gillar mindre läsning och många bilder! en bilder säger ju mer en tusen ord.. kolla in bloggen här!

Caroline - här har vi en blogg som är kul att titta på om man vill ha sig ett gott skratt. här hittar ni bloggen!

Mariabeatrice - sugen på att kanske hitta ett nytt favoritband? kika då in hit!

Howlinemelie - här har vi en tjej som skriver om sitt liv i Australien just nu, rätt intressant faktiskt, bjuder på både bilder och dagliga händelser. du hittar bloggen här

Kenza - Senaste inlägget från kenza är ointressant men hon skriver sen om det spöket hon såg på semestern till Kreta. Trovärdigt? Det får ni själv avgöra. här finns bloggen

Blondinbella - Skriver idag om hennes möte för reklam på bloggen. Längre ner skriver hon också vad hon tror om Gud, vilket är rätt intressant att läsa faktiskt. här hittar du bloggen!

100 dagar kvar!!





Och det firas med klassfest ikväll!!

Bäst just nu



Just nu spelas denna låten högt här hemma..

storasyster ser dig

naughty and mama- vill du läsa om denna brudens liv eller veta lite om gavin degraw kolla då här

kenza- hon har alltid något för sig är de inte inspelningar på mtv så ska hon till new york, ja vissa personer har bara flyt. Om du vill läsa om hennes liv kolla då här

sara- vill du läsa en blogg som enbart innehåller dagliga sysslor som är intressant för dem som känner tjejen. Hon har några nedräkningar också och bloggen hittar ni här!

blondinbella- halledar, en magiskt dryck! ja ni läste rätt. blondinbella har hittat en magisk dryck som hon så troget tror på, kanske gör ni också det? kika in här!

Mirre- här har vi kenzas kompis som säkerligen har fått känna på kändisskapet tack vare kenza. men vill ni kika in på hennes blogg som hon uppdaterar hyfsat ofta, så go ahead! just nu har hon outragous make up bilder som är roliga att titta på. ni hittar bloggen här!

dagens tips

Dagens tips handlar om håret. Ja, jag som många andra har kommit in i en dålig vana genom att tvätta håret varje dag. Detta är inte bra, för då börjar håret att producera mera fett och man kommer in i en ond cirkel. De säga att håret efter ett tag börja att tvätta "sig själv" vilket innebär att du kan gå upp emot 10 dagar utan att vätta håret och ändå känna dig fräch. Så mitt tips är att inte tvätta håret så ofta för de sliter på det och de är jobbit att behöva tvätta de hela tiden, hamna inte i den dåliga vanan, om ni inte redan gjort de.


Gårdagens Tips

Ack ack ack, igår var vi båda upptagna och hann tyvärr inte slänga in ett inlägg.. Därför gör vi det NU!

Idag(eller igår) blir det inget konkret tips utan det har att göra med carpe diem. Det uttrycket betyder på engelska "seize the moment" vilket innebär att man ska leva i nuet. Ett motto som är en favorit är "live like there's no tomorrow". Tanken om att man som 80-åring ska titta tillbaka på livet och ångra att man gjort eller sagt grejor, är skrämmande. Därför är det bättre att i stunden roa sig och få saker sagt som du går och tänker på. Och göra det du vill. Vad har du att förlora? Det vet du inte förrän du get dig an på utmaningen! Det behöver ju inte vara värsta utmaningen utan något simpelt.

Sen ska man ju inte ta det till överdrift. Att leva i nuet till det extrema kan vara riskabelt men man får ju givetvis ha följderna i åtanke.

MEN, för att slå en knut på det hela, CARPE DIEM!!


storasyster ser dig

Aryan - vill du höra lite din mamma skämt så kolla på denna tjejens sida, här hittar du den.

Pyttis- vill du höra om hennes underbara dag i solen och sommarkänsla kolla här

scars- denna tjejen har en härlig attetyd och lever livet, kolla hur hennes dag har varit. Du hittar henne här

Vi håller koll på er, snart är de just din tur, håll utkik

Till alla surpuppor där ute

Så har ännu en dag gått. Och man har stött på en del bittra människor som tar ut sin bitterhet över oss oskyldiga runt omkring. Vad får man utav det? Ska det hjälpa dig er att sova bättre om nätterna? Eller kanske minska ångestattackerna? Nä jag tror inte det. Tror snarare att det handlar om avundsjuka och som sagt, bitterhet. Tycker det bara är slöseri med tid att lägga ner energi på att hacka ner på andra när man själv inte har något bättre att komma med. Punkt slut. Get the picture?


Dagens tips 2





Tidsfördrift

Var kommer du ifrån?
D: Landskrona men bor i Helsingborg sen drygt ett år tillbaka hos Emmelie
E: Halmstad men bor i Helsingborg

Heter?
D: Delia
E: Emmelie

Hur gammal är du?
D: 19
E: 20

När fyller du år?
D: 21 december
E: 26 September

Tycker du om någon just nu? 
D: nix
E: Ajjemen

Jag samlar på?
D: servetter
E: ingenting

Gröna eller röda äpplen?
D: gula!
E: dont know

Vem ringer du när du är arg/ledsen?
D: emmelie
E: Delia

Vilken tid gick du upp idag?
D: klockan 6, borde vara olagligt
E typ 8
Har du sovit i din egna säng inatt?
D: nä
E: Absolut

Har du sovit ensam igår natt?
D: nä
E: nope

Har du strumpor på dig nu?
D: jajamen
E: ja

Hur svarar du i telefon?
D: hej de e delia eller hej
E: Hej de är emmelie

Vad ska du göra ikväll?
D: va en soffpotatis
E: soffta

Vad ska du göra imorgon?
D: söka jobb
E: hmm.. kanske träffa min pojkvän

Var vill du bo när du blir stor?
D: definitivt i sverige
E: Stockholm

Vad vill du bli när du blir stor?
D: just nu jurist
E: Åklagare

Är det okej att gråta?
D: det är mänskligt
E: absolut

När grät du senast?
D: par veckor sen
E: idag :(

Vilken årstid tycker du bäst om?
D: sommar eller vinterdagar med mycket snö
E: sommar och vår
Laddar du ner musik och filmer från internet?
D: don't we all?
E: självklart

Skulle du göra om du vann en miljon?
D: spara 2/3 sen rest en massa först och främst till karibien eller mauritius. hade också skänkt en del
E: köpt en lägenhet i stockholm

Bär du glasögon eller linser?
D: nä
E: nope

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
D: verkligen inte!
E: nej varför skulle de vara de

Har du piercing?
D: nä
E: nej men har haft

Öronen?
D: jajamen
E: typ

Har du tatuering?
D: nä
E: nej

Vill du gifta dig? 
D: när jag hittar min kärlek kommer jag nog vilja det. men det ska vara ett litet vid havet
E: jo de vill jag nog

Vill du ha barn?
D: ja 2 st
E: ja men inte så många

Solar du ofta?
D: inte solarium. p åsemester gör jag dock doppar jag mig minst var 5 minut
E: nej

Är du bra på att laga mat?
D: enklare rätter, mästare på att laga pasta
E: vill jag inte påstå

Gillar du att dansa?
D: hela natten lång i converse!
E: ja jätte mycket

Hur vig är du?
D: inte alls..
E: var vig innan men inte nu

Vilken är din favoritglass?
D: Nogger
E: magnum

Tror du på ett liv efter döden?
D: nä
E: nej
Bor dina föräldrar tillsammans?
D: nä
E: typ

Är du morgon eller kvällsmänniska?
D: kvällmänniska utan tvekan
E: morgon människa

Vilken ögonfärg har du?
D: brun
E: blå/grå

Vilka hårfärger har du haft?
D: olika bruna nyanser
E: blont, mörkbrunt, ljusbrunt, kopparfärg, typ rödbrunt ja allt möjligt

Är du beroende av något?
D: läppsyl
E: tror inte de

Röker du?
D: aldrig i livet
E: verkligen inte

Senaste låten du hörde?
D: Sad but true av Metallica
E: Dead and gone

Bukar du bädda sängen?
D: ja
E: ja alltid! jag är väldigt pedant

Har du kysst någon under den senaste veckan?
D: nä
E: absolut, jag har ju pojkvän

Vad var det senaste du sa?
D: tack
E: vet inte..

Vem kramade du senast?
D: emmelie
E:delia

Saknar du någon nu?
D: mm!
E: ja poffe

Storasyster ser dig del 2

Jo vi ser er allt och spanar på de ni gör, de här händer just nu på de mindre bloggarna

josefinedi- här hittar du en musik video som denna tjejen har lagt ut, ni som är ett fan av Håkan Hellström, kan ju kika in här

I huvudet på ida- just idag behöver denna tjejen tips på hur man säljer kläder på nätet och till vilka priser, ni som har erfarenhet av detta kan ju kontakta henne, ni hittar bloggen här


Paula- En blivande, om inte redan, konstnär? Såg några snygga bilder från tjejerna i Sex and the City. Helt klart värt ett besök! Kika in här!

Dagens Tips!

Cirkus i Helsingborg.
Denna butiken har super fina läder speciellt nu till våren, de mesta med en bohemisk touch. Jag älskar deras kläder och har några plagg därifrån, som är helt underbara att ha på sig. De säljer mycket Hunky Dory kläder så om ni gillar de skynda er dit, om i vill ha tips på andra butiker i andra städer där ni kan hitta dessa typ av kläder,  kommentera och fråga gärna.
/emmelie


Storasyster ser dig 3/3

Idag börjar vi med några random bloggar!

Jennifer: Hon är idag iväg på en massa, bl a en skolresa till barakademin (intressant!) som vi säkert får höra om senare. Så här i bokrean skulle Jennifer behöva lite boktips för att utnyttja sitt presentkort. Kanske har ni några tips? Kika då in hit!

Jenny: Den här tjejen älskar att fota! Härliga bilder från Stockholm finns att titta på nu och hon har just börjat skolan efter sportlovet. Woho skola..! Kika in här vettja!

Josefine: Här har vi en rätt vanlig blogg, hon skriver mycket om sin vardag och vad hennes planer är. Självklart är det intressant för hennes kompisar och dem som känner henne. Vill du lära känna henne så¨hittar du bloggen här!

Dagens stora bloggar

Blondinbella: Idag, eller igår rättare sagt, skriver hon om framgångar i Stockholm och hur det ser ut i övriga Sverige. Räät intressant för en gång skull. Sen till alla glassälskare: GB Glassprovningen är avklarat! Kika in på omdömena här!

Minna: Denna blogg är inspirerande! Samtidigt som hon skriver mycket om sitt eget spralliga och händelserika liv, ger hon en massa toppen tips på både produkter till kroppen, och modegrejor. Värt ett besök!

Frida Fahrman: Söt tjej med mycket modeinspiration! Just nu har hon tipsat om olika klädstilar till våren plus att hon har lagt upp ett par bilder när hon använder dem här hippiepannbanden. Har aldrig förstått kruxet med dem, men här hittar du bloggen iallafall!

Mys!

Idag har varit en härlig och lugn dag har varit i skolan och sedan bara varit hemma och myst med familjen och poffe. Delia är hos sin mormor och morfar idag, men kommer att uppdatera på bloggen imon. Jo förresten för alla er som tar studenten den 12:e juni så är det hundra dagar kvar på fredag, fast de visste ni eller hur?

Kul att ni fortsätter att kommentere "stora syster ser dig". Ni som har sagt att ni vill att vi nämner er blogg kommer få de uppfyll inom de närmaste dagarna. Kanske är det någon utav er imon?

dagens tips

Tony & Guy
Införskaffade ett värmeskydd för några dagar sen det är riktigt bra och doftar helt UNDERBART, riktig sommar doft. Det kommer från Tony & Guy och kostar ungefär 130 kr och finns att köpa på ålens.

Storasyster ser dig 2/3

Stora bloggar

Linda Rosing: Detta är första besöket på Lindas blogg på Kanal5 och förväntningarna väl inte så höga. Trodde att man skulle få läsa om hennes glamorösa liv som en gammal B-skådis från Big Brother. Istället får man läsa om hennes tvätttider och att hon tittat på melodifestivalen som alla andra svenskar. Gillar du att läsa om grejor som varenda människa gör? All power to vardagssysslor! Hade önskat att hon skriver vettiga grejor.. Bloggen hittar du  h ä r!

Style By Stars: Här har vi bloggen för alla fashionistas! Även om Elin Kling skriver om hennes dagsplaner så bidrar hon med en massa personliga modetips. Ett stort plus i kanten för att hon inte skriver om hennes diskhög eller tvättider.. Hon bjuder på sig själv också! Bloggen hittar du  h ä r!

Carolina Gynning: Vad ska man säga? Vill du läsa om hennes otroligt stolta fylla och läsa de mest pantade inläggen med enorma bilder lika stora som hennes läppar, så go ahead. Inget mer att säga. Bloggen hittar du här

Randome bloggar

ladrouse- har ni tips till denna tjejen som idag skriver om sina sko problem, kanske någon som varit med om samma sak, att ett par 37:or inte passar på ena foten men på den andra och att 38:or är för stora, kanske inte jätte kul inlägg för er som inte känner henne men man kan ju alltid va snäll och tipsa om hjälp. här hittar ni henne

Miss Cali- har ni lust att läsa om hennes helg vilket kanske inte är av intresse för så många så kan ni kolla här, annars har hon lagt upp lite roligt fest bilder.

Michaela- känna som alla har frågestund just nu, men är ni nyfikna på denna tjejen passa då på att fråga henne frågor på bloggen som ni hittar här

Kul med respons!

Vill tack alla läsare som kommenterar och ger respons, speciellt på de frågor som vi behöver till vårt projektarbete (om ni inte sett inlägget, kika in  h i t ! Vi har ju kommit med en ny grej - Storasyster ser dig- vilket vi också är glada över att ni gillar! So keep ut the reading!

Storasyster ser dig

Dagens stora bloggar:

Blondinbella är hemma! Kul för henne.. Kom just hem från en skidsemester. All power till denna tjejen att hon är så flitig med samhällsfrågor men dagens inlägg får några minus om ni nu inte tycker de är super intressant att läsa om vad hon åt eller vilket bag in box vin hon drack. Tjejen tycks ha haft kul på sin semester iallafall, good for her! Ni hittar bloggen här!

Kenza som för de mesta tycker om att dela med sig av sitt "shopping liv", skriver idag om den underbara dagen i solen och vilken film hon har sett. Ett Plus för att hon skriver och rekomenderar en film, minus för att hennes promenader i solen inte intresserar mig! Ni hittar henne här!


Dagens random bloggar:

 Jaana: Sött litet inlägg idag, värt att kolla om man inte har något bättre för sig. Här hittar ni de!

Emma Rosander: Vill ni se lite party bilder kolla här, men kanske inte intresserar er som inte känner henne!

Gabriella: För er som gillar melodiefestivalen, och vill se en utvärdering av gårdagens deltävling kolla här

Gossip girl goes Big Brother

Trött på att kolla runt på en massa oväsentliga bloggar hela tiden? Och att besöka en en hög olika bloggar för att uppdatera dig om vissa grejor? Eller har du någonsin gått in på någon blogg som du följer i hopp om att läsa nåt intressant, men sedan blivit besviken för att hon/han bara skrivit vad hon/han käkade till frukost eller vart hon/han fikade
Vore det då inte enklare att ha allt samlat på en och samma blogg? Alla tips, skvaller, ja allt!

im-watching-you-focker

Dagens Tips: Mascara

Idag tipsar vi om en dundermascaran från Dior. Mascaran fyller ut fransarna och samtidigt förlänger dem. Den passar både till fest och till vardags beroende hur mycket du väljer att använda.





Ett minus idag är mascaran Colossal Volume från Maybelline som glatt införskaffades häromdagen på Ullared. Det sägs att denna mascaran ska ge fantaskist volym, vilket säger sig själv på namnet, och till och med tjejerna på Kicks rekommenderade denna för dem som vill ha mer volym. Den funkade inte så bra på oss.. Men den får ett plus för att den separerar fransarna väldigt fint!


RSS 2.0